24 d’abr. 2013

Recull de Contes del món


Des del servei d'Acció Cívica, Drets Civils i Cooperació  de l'Ajuntament de Figueres i el Consorci per a la Normalització Lingüística (Oficina de Català de Figueres) amb la col·laboració de l'Assemblea Nacional Catalana de Figueres i el Grup d'Empordanesos i Empordaneses per a la Solidaritat (GEES), es presenta l'edició del Recull de Contes del Món  el proper dijous 25 d'abril a les 19.00 hores al Cercle Sport Figuerenc.

Hi intervindran: Sergi Garcia, regidor del servei d'Acció Cívica, drets civils i cooperació de l'Ajuntament de Figueres; Dolors Barceló, responsable de la Oficina de Català de Figueres i un representant de l'Assemblea Nacional Catalana de Figueres.

21 d’abr. 2013

Parada Sant Jordi 2013. GEES i Amnistía Internacional.

El proper dimarts 23 d'Abril de 2013, durant la celebració de la Diada de Sant Jordi, ens podreu trobar a la part alta de la Rambla. Cliqueu aquí per a veure la nostra ubicació. Trobareu, entre d'altres, el llibre "Una pedra a la sabata", recull dels 15 anys del Calendari Solidari del GEES.


7 d’abr. 2013

Èxit d'assistència a la presentació del llibre "Una pedra a la sabata"


El passat divendres 5 d'abril de 2013 a les 20.15 ens vam trobar per realitzar la presentació del llibre “Una pedra a la sabata”  amb  Sebastià Roig, periodista, autor de la introducció del llibre, i  Arcadi Oliveres economista.

Sebastià Roig feu un agraïment a tots els col·laboradors i autors del dibuixos del llibre, així mateix animar a tots a seguir fent de lupa per destacar alguns dels fets que succeeixen a la societat per tal d’analitzar les conseqüències d’ells.

Arcadi Oliveres inicià la seva exposició fent incidència en les principals causes de la crisi: l’especulació immobiliària i mobiliària, els moviments de capitals , els quals no tenen cap regulació a nivell internacional, els grans índex d’atur, les forces de poder no governamentals ni escollides democràticament. 

En el punt central de la seva exposició va destacar les possibles solucions o aspectes pal·liatius d’aquesta:

  • Aplicació de la taxa Tobin
  • Reforma laboral com la que va implementar Lionel Jospin a França anys endarrere. 
  • Implantació de cooperatives de producció i de consum
  • Rebaixar el frau fiscal a tots els àmbits i les despeses militars, tan les que afecten al ministeri de defensa , com les despeses disperses en els altres ministeris.
  • Alternativa bancària, la banca ètica que propugna la transparència en les seves actuacions impulsant la participació en projectes que afavoreixen l’ocupació, medi ambient, l’ensenyament i cultura.
  • Finalment, l’obligació personal d’estar ben informats del que està succeïnt, tot cercant quan cal mitjans alternatius , saber unir-nos i treballar cooperant amb altres persones per tal de augmentar la força, actuar sempre que sigui possible i sobre tot, perdre la por.