7 d’abr. 2013

Èxit d'assistència a la presentació del llibre "Una pedra a la sabata"


El passat divendres 5 d'abril de 2013 a les 20.15 ens vam trobar per realitzar la presentació del llibre “Una pedra a la sabata”  amb  Sebastià Roig, periodista, autor de la introducció del llibre, i  Arcadi Oliveres economista.

Sebastià Roig feu un agraïment a tots els col·laboradors i autors del dibuixos del llibre, així mateix animar a tots a seguir fent de lupa per destacar alguns dels fets que succeeixen a la societat per tal d’analitzar les conseqüències d’ells.

Arcadi Oliveres inicià la seva exposició fent incidència en les principals causes de la crisi: l’especulació immobiliària i mobiliària, els moviments de capitals , els quals no tenen cap regulació a nivell internacional, els grans índex d’atur, les forces de poder no governamentals ni escollides democràticament. 

En el punt central de la seva exposició va destacar les possibles solucions o aspectes pal·liatius d’aquesta:

  • Aplicació de la taxa Tobin
  • Reforma laboral com la que va implementar Lionel Jospin a França anys endarrere. 
  • Implantació de cooperatives de producció i de consum
  • Rebaixar el frau fiscal a tots els àmbits i les despeses militars, tan les que afecten al ministeri de defensa , com les despeses disperses en els altres ministeris.
  • Alternativa bancària, la banca ètica que propugna la transparència en les seves actuacions impulsant la participació en projectes que afavoreixen l’ocupació, medi ambient, l’ensenyament i cultura.
  • Finalment, l’obligació personal d’estar ben informats del que està succeïnt, tot cercant quan cal mitjans alternatius , saber unir-nos i treballar cooperant amb altres persones per tal de augmentar la força, actuar sempre que sigui possible i sobre tot, perdre la por.