25 d’abr. 2012

Bon temps i molta animació en la diada de Sant Jordi a la Rambla



La parada, en plena activitat
Tot i que la pluja de dies abans havia provocat un cert temor, el cel es va destapar i el sol  va ser present durant tot el dia 23, permetent així de celebrar una diada de Sant Jordi ben completa. La gentada corria com un riu amunt i avall de la Rambla, entre els stands.  I la festa no va decaure en tot el dia.

Malgrat l’enorme competència entre les parades,  la que el GEES va muntar conjuntament amb Amnistia va aconseguir fer-se un forat prou satisfactori en el mercat de roses i llibres. En ambdós casos se’n van vendre força i, de passada, es va proporcionar informació sobre l’associació a totes les persones que s’interessaven per la nostra tasca. Sobretot es va poder establir contacte cordial amb tots els amics i amigues que coneixien el GEES i s’aproximaven a saludar la gent de l’stand. D'aquesta manera, l'animació va ser intensa al llarg de tota la diada.
A més, la festa va ser aprofitada per difondre l’acte  que el GEES i Aministia han organitzat per al dijous 26 a la Plaça de la Solidaritat en homenatge a Joaquim Vallmajó i  a Joan Alsina, dos sacerdots altoempordanesos que van viure les seves causes solidàries fins el martiri. En Joaquim Vallmajó va ser assasinat a la guerra de Rwanda, el dia 26 farà precisament divuit anys; i el Joan Alsina al Xile de Pinochet, el 1973. Es pretén que la convocatòria per reviure el seu testimoniatge continuï any rere any, cada vegada amb un major esforç de difusió.