16 de gen. 2012

Presentació de l'Agenda Llatinoamericana i del Calendari del GEES a Vilanant

El proper divendres 20 de Gener a les 19,30 a les Antigues Escoles de Vilanant es realitzarà la darrera presentació del calendari del GEES en terres alt empordaneses  i de l' agenda llatinoamericana.  


Aquest any hem  realitzat presentacions a St Tomás de Fluvià, Avinyonet de Puigventòs  a Figueres i properament a Vilanant. El calendari del GEES es publica des de fa quinze anys.  El tema sobre el que es reflexiona aquest any, és el tema de la pobresa, la crisi i el sofriment i la injusticia que provoca aquesta situació, com s'eixampla l'abisme entre riquesa i pobresa, i la necessitat d'actuar d'un forma  creativa per tal de trobar noves solucions, noves formes de solidaritat, i de superació de les dificultats.

La presentació del calendari és escrita per Maria Lluïsa Geronès  i Santi Thió de l'Associació Akan. En les il.lustracions han participat  Joan Antoja, Leonard Beard , Quim Bou, Pep Claparols, Monterrat Gironell, Jap, Daniel Leiva , Juliette Murphi, Puigbert, Enric Pujol, Eva M.Ramon,  Carles Roman, Miquel Sànchez, Carme Sanglas, i Tatay. Des d' aquí el nostre agraïment a tots.

L'agenda llatinoamericana  es publica des de l'any 1992 coincidint  amb el 500 anys de l'arribada dels espanyols a Amèrica. L'agenda fou iniciativa Luis Maria Vigil i de Pere Casaldàliga . Actualment, a més a més, hi col·laboren prestigiosos autors com José Saramago, Leonardo Boff, Eduardo Galeano, Frei Betto, ....on reflexionen sobre qüestions com altres democràcies possibles , formes de comunicació , i de convivència i humanitat. El tema central d'aquest any 2012 és "Bon Viure- Bon conviure". L'agenda va acompanyada de materials diversos, per utilizar en diferents àmbits.

Hi esteu tots convidats!