2 de juny 2016

Figueres i Roses rebran un cor infantil de 28 nens d'Uganda

El Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat (GEES) dóna suport i participa de manera activa a la inicativa des sensibilització de la Fundació Nzuri-Daima de dur a Figueres la coral infantil ugandesa, el Cor Safari.  Es tracta d'un cor infantil format per 32 nens i nens d'edats entre els 8 i 14 anys, que al seu país conviuen amb 270 infants més en una escola-orfenat, al capdavant del qual hi ha Mama Deborah, una directora que ha optat sempre per la música com a eina per a sanar ferides emocionals produïdes per abandonaments, abusos, violència i pobresa extrema.
La Fundació Nzuri Daima, implicant a diferents col·lectius infantils i juvenils, impulsa aquest projecte que busca crear un pont bidireccional per facilitar i potenciar la comunicació entre els infants de manera directa i demostrar que els nens i nenes de qualsevol lloc del món, són mainada, amb més similituds que diferències i que només les circumstàncies polítiques, econòmiques i socials els distancien.
La gira del Cor Safari que presenta el disc “Joy’s Miracle”, inclou cançons en català, castellà, angles, francès. També amb la seva  llengua, Luanda, i lletres de temàtiques socials i emocionals, algunes composades per una de les nenes del cor. La gira va començar a Madrid i el dijous 26 de maig van arribar a Catalunya, on van compartir espai i ofrena floral amb els escolans del Monestir de Montserrat.
Durant les diferents setmanes, entre maig i juny, de la seva estada per terres catalanes, conviuen i comparteixen experiències a diferents escoles de les ciutats i pobles que visiten. La fundació Nzuri Daima -amb l’ajuda de diferents col·lectius, entitats i administracions- ha organitzat una sèrie de concerts solidaris amb l’objectiu de recaptar fons per millorar les instal·lacions bàsiques de la llar/orfenat d’aquests nens i el col·lectiu que  representen, millorar per tant, les seves condicions de vida i l’accés a la seva escolarització.
Durant els darrers dies, els infants ugandesos han visitat terres gironines i el diumenge 5 de juny han arribat  a Figueres on seran acollits per famílies de l'escola l'Amistat amb les quals conviuran durant aquests dies. A la comarca de l'Alt Empordà hi restaran del 5 al 12 de juny on compartiran experiències amb alumnat de diverses escoles de la ciutat, però especiament amb les escoles l'Amistat, les Escolàpies de Figueres, l'escola de Cabanes i el centre escolar Empordà de Roses.
Val a dir que també realitzaran concerts de caràcter solidari oberts a tot el públic, com la tarda del dilluns 6 de juny a la plaça de l'ajuntament de Figueres o el dissabte 11 a l'auditori dels Caputxins. A més participaran d'una multitudinària cantata amb totes les escoles de Figueres el dimecres 8 de juny  al teatre el Jardí de Figueres.
Des del GEES considerem que pot ser una bona eina per donar a conèixer la situació d'abandó generalitzat del continent africà i, sobretot, per denunciar les precàries situacions de vida en les zones més assetjades pels conflictes violents, com l'Àfrica Central, especialment la regió dels grans llacs.
FONTS: