20 de gen. 2016

Dissabte 23 de gener de 2016 a les 12h: suport a Victoire Ingabire, "la Mandela rwandesa"

Ens fa il·lusió convidar-vos a l'acte que se celebrarà aquest dissabte 23 de gener a les 12h del migdia a l'Ajuntament de Figueres en reconeixement a Victoire Ingabire, la "Mandela rwandesa".

Dissabte ens visitarà el marit de Victoire Ingabire Umuhoza, líder opositora rwandesa tancada a la presó des de l'any 2010. El seu marit, Lin Muyizere, ve a Figueres a promoure la candidatura de la seva dona per al Premi Internacional Catalunya, a la qual l'any passat tots els grups municipals van donar suport sense excepció.
Lin Muyizere presentarà el llibre que la Victoire ha escrit des de la presó, "Entre les 4 murs du 1930".


L'ajuntament de Figueres i concretament la regidoria de Cooperació Internacional ha organitzat una recepció oficial a les 12h al Saló de Plens amb la participació del regidor de Cooperació, Francesc Cruanyes. S'hi ha convidat a tots els grups polítics. També hi tindrem una representació de l'ajuntament de Navata, d'on era fill Joaquim Vallmajó, assassinat a Rwanda al 1994.

Ens agradaria molt que ens hi acompanyéssiu.
Fins dissabte!


El 3 de febrer de 2015 el Ple de l’Ajuntament de Figueres va aprovar per unanimitat una moció de suport a la candidatura de la ruandesa Victoire Ingabire al Premi Internacional Catalunya 2015 (doc adjunt)
Victoire Ingabire Umuhoza, empresonada des de 2010, any en què va deixar la carrera professional per optar a presentar-se a les eleccions presidencials del seu país, ha estat nominada al Premi Sakhàrov a la llibertat de consciència 2012 que atorga el Parlament Europeu. El seu cas ha estat denunciat pel Relator de les Nacions Unides pels Drets Humans encarregat de Ruanda. Human Rights Watch va declarar que el veredicte de culpabilitat formulat contra ella era la culminació d'un procés judicial amb acusacions de tipus polític. A Catalunya, aquest any torna a ser nominada al Premi Internacional Catalunya.

RELACIONES INTERNACIONALES y JUSTICIA TRANSICIONAL: Memoria,jurisdicción universal y el caso Ruanda/RD Congo


Article de Jordi Palou-Loverdos al diari ARA en relació al tancament recent del TPI:
El TPI per al genocidi de Ruanda tanca amb només 61 condemnats

Jordi Palou-Loverdos: “L’ONU ha buscat jutjar i condemnar els perdedors”